Lecitinas (kilęs iš graikų žodžio /ˈlɛsəθɪn/ reiškiančio "kiaušinio trynys") - tai bendras terminas, kuriam galima priskirti bet kurią geltonai rusvųjų riebalinių medžiagų grupę. . Lecitino grupės riebalai yra amfifiliniai (viena dalis hidrofilinė, o kita – hidrofobinė ) - jie sąveikauja tiek su vandeniu, tiek su riebalais ir yra gyvūnų ir augalų audiniuose.
Lecitinai yra glicerofosfolipidų mišiniai, įskaitant fosfatidilcholiną, fosfatidiletanolaminą, fosfatidilinozitolį, fosfatidilseriną ir fosfatidinę rūgštį.
Sojos lecitinas iš Nature’s Sunshine tai puikus maisto papildas, pagamintas iš natūralios sojos. Soja yra ankštinis augalas, žinomas Azijoje jau 5 tūkstančius metų.
Jis naudojamas farmacijos ir maisto produktų gamyboje. Tai puikus baltymų šaltinis, todėl dažnai pakeičia mėsą vegetarų racione.
Lecitinas yra riebalai randami visų žmogaus organizmo ląstelių membranose. Žmogaus organizme jis atlieka labai svarbų vaidmenį dalyvaudamas daugelyje medžiagos apykaitos procesų ir sugeba sujungti riebalus su vandeniu, taip padėdamas įsisavinti tiek vandenyje tiek riebaluose tirpius vitaminus.
Lecitinas taip pat yra svarbi smegenų ir nervų audinio sudedamoji dalis.
Lecitine yra gausu fosfatidilcholinų (PC) ir fosfatidilinozitolių (PI). Jis gaminamas žmogaus organizme, bet daugiausia randama gyvūninės kilmės (kepenyse ir kiaušiniuose) ir augalinės kilmės produktuose: žemės riešutuose, ar kviečių gemaluose. Lecitinas iš Nature’s Susnhine ypač siūlomas žmonėms, kurių mityboje trūksta šių produktų.